logo

*   Omgeving van Grandchamp


*   Langres

Grandchamp ligt in een groene vallei. Via karakteristieke Franse landweggetjes is er een mooie route naar het vestingstadje Langres. U kunt er o.m. een wandeling maken over de stadswallen vanwaar u een prachtig uitzicht heeft over de omgeving en meren. De kathedraal en het renaissancehuis zijn een bezoek waard. Dit zijn enkele voorbeelden, maar het stadje heeft meer te bieden.

 

*   Dijon

Richting Dijon rijdt u langs het wijndorpje Montsaugeon, een idyllisch dorpje, waar men de plaatselijke wijn kan proeven en kopen. Houdt u van cultuur dan is een bezoek aan Dijon een absolute aanrader. Als u "de route van het uiltje" volgt komt u langs de meeste bezienswaardigheden van de stad.
Deze hoofdstad van Bourgondië staat het meest bekend om zijn mosterd, maar ook om zijn architectuur en de musea. Dijon is ook zeer geschikt om op je gemak te winkelen, uiteraard afgewisseld met culinaire genot door o.a. een bezoek aan de hallen (Les Halles).


*   Beaune

Ten zuiden van Dijon is ook de wijnstad Beaune zeker een bezoek waard.
(bekend van l’Hotel-Dieu de Beaune). Tevens kunt u tussen Dijon en Beaune de wijnroute van de Grand Cru's volgen. (Op deze route komt u in alle plaatsen de grote Bourgondische wijnen tegen.)

*   Champlitte/Gray(Haute Saone)

Wanneer u vanuit Grandchamp de route naar Gray volgt begrijpt u waarom de Haute Marne de groene vallei wordt genoemd. U rijdt door dorpjes waar de tijd lijkt stil te hebben gestaan. Champlitte staat bekend om zijn wijnen, maar ook het museum is een aanrader.

*   Besançon

Besancon; Deze vestingstad bevindt zich op 80 km. van Grandchamp, bezoek de Citadel, een echte aanrader.
 

Dit is slechts een kleine greep uit alles wat deze omgeving te bieden heeft.